Hejdå till 2021 och välkommen 2022

Inte så många dagar kvar på 2021!                                                                                    Ytterligare ett år med begränsat innehåll när det gäller det mesta och för de flesta. Kanske dock något som vi börjat vänja oss vid och tänker i dess banor. En tag efter sommaren trodde vi nog att vi till och med kunde börja ana ett slut på pandemin så småningom. Så ser det ju inte riktigt ut just nu och vi får väl se vad vi har att vänta framför oss.

FOMS har under året genomfört inte mindre än 5 digitala föreläsningar med varierat innehåll.

  • Hjälteförening i Umeå
  • Myndigheten för delaktighet
  • Digital delaktighet för personer med intellektuell funktionsnedsättning
  • Relationer som funkar
  • Fritidsbanken

Föreläsningarna har haft ca 30-50 deltagare och har också resulterat i att fler har funnit FOMS intressant och blivit medlemmar. Självklart jättebra och från er medlemmar har vi fått många uppskattande mail.

Under 2022 planerar vi att fortsätta med digital föreläsningar så fortsätt gärna att komma med förslag på bra och intressanta föreläsare. Vi planerar även en föreläsning där ni som medlemmar är välkomna att deltaga för att berätta  om aktiviteter/arrangemang/så gör/gjorde vi mm. Alltså en föreläsning som bygger på medlemmars medverkan…så det är bara att redan nu börja grunna på vad man kort vill berätta om!

Man behöver ha saker att se fram emot och så även FOMS😊

Styrelsen har just nu satt igång planeringen av Rikskonferens 2022 och vi håller verkligen alla tummarna för att den ska gå att genomföra. Dock är den i förändrat format, både vad det gäller när och längd. Vanligtvis genomför vi Rikskonferensen i mars under tre dagar. Nu planerar vi 28-29 september och anledningen är att vi tror och hoppas att man då är mer redo för fysisk konferens. Vi har lyssnat på våra medlemmar som önskat 2 dagar istället för 3. Skulle vara helt fantastiskt att få erbjuda er FOMS Rikskonferens igen.          Tänk gärna till och kom intressanta förslag på föreläsare här också.

När det gäller Kretsträffar planeras det för en i maj i Norra-Mellersta.              Ansvarig är mehta.wahlstrom-halse@nullregiondalarna.se anneli.a.karlsson@nullumea.se

I Södra Kretsen behöver vi fortfarande ha mer engagerade medlemmar på länsnivå. Först då kan vi också planera för Kretsträffar. Hör av dig till mig om du är intresserad, jag lovar det är inget betungande arbete!

Bakom kulisserna så behöver vi i styrelsen också lägga ner tid och arbete på vår medlemslista där alla då ska vara kopplade till vår e-post lista. FOMS har många medlemmar men inte alls lika många som är med i den gemensamma e-posten där ni är många som skriver. Det innebär alltså att långt  ifrån alla som är medlemmar får information via den gemensamma mailen.

FOMS önskar er alla en God jul och Gott nytt år.                                                                  Ta hand om er själva och de som finns i er närhet.